Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Williamsová zase řádila. Jste totálně mimo, řvala na rozhodčí

V ženském finále se představila Serena Williamsová. Velká favoritka však nezvládla zápas po herní ani lidské stránce. Na rozhodčí kvůli jejímu výroku řvala: "Jste totálně mimo! Potrestat mě za projevené emoce? Jsme přece v Americe!" | foto: Reuters

12 2011
A pak že se historie neopakuje. Americká tenistka Serena Williamsová se při finále grandslamového US Open zase pohádala s rozhodčí na umpiru a dala tak vzpomenout na dva roky starou událost.

Vzpomínáte? V roce 2009 hrála Američanka semifinále newyorského turnaje proti Belgičance Kim Clijstersové. Prohrávala 4:6, 5:6 a 15:30. Při druhém podání jí čárová rozhodčí zahlásila chybu nohou, tím pádem fiftýn a mečbol pro soupeřku.

"Přísahám bohu, že kdybych mohla, tak bych vzala... míč a vrazila bych... do hrdla a zabila bych tě," řvala na sudí. Pak diskutovala i s hlavním sudím na umpiru, dostala další trestný fiftýn a byla vyřazena.

Tentokrát pro ní neměl incident tak fatální následky a nebyl ani tak drsný, přesto mohl hodně ovlivnit utkání.

Co se tedy vlastně stalo?


Williamsová ztratila ve finále proti Samanhtě Stosurové z Austrálie hladce první set a nezačala dobře ani ten druhý. Při podání ztrácela 30:40, vypadalo to, že i druhý brejk tvrdým forhendem k čáře odvrátí.

"Come on!" zakřičela Američanka. Ovšem problém byl, že v tu dobu ještě nebyla výměna u konce. I když Stosurová se po míčku natáhla jen tak tak. Řecká rozhodčí Eva Asderakiová kvůli tomu fiftýn Williamsové sebrala a Australanka tak získala brejk.

TO NEMYSLÍTE VÁŽNĚ?! Americká tenistka Serena Williamsová disktuje s rozhodčí

Favoritka se s tímto verdiktem těžko vyrovnávala. Za protesty dostala trestný fiftýn v následujícím gamu. Na umpire Williamsová házela nenávistné pohledy.

"Nejste to vy, kdo mě potopil před dvěma lety? Jistěže ano," byla přesvědčená Willliamsová, byť se mýlila.

Domácí diváci dlouho bučeli. Řvali i při servisu Stosurové. Vypjatá atmosféra na chvíli nabudila Williamsovou.

Američanka bušila do míčků, sbírala body a pumpovala rukama směrem k tribunám kurtu Arthura Ashe. "Jste úplně mimo. Vy nenávidíte. Vůbec se na mě nekoukejte. Varování za to, že jsem řekla svůj názor? Jsme v Americe," říkala nahlas směrem k rozhodčí o pauze za stavu 2:1. Koledovala si o další trest.

I když ten moment Stosurovou na chvíli vyhodil z rytmu, Australanka nakonec slavila zisk prvního grandslamového titulu v kariéře. A Williamsová se pak se situací smířila, byť rozhodčí po zápase ani ruku nepodala.

"Dala jsem vítězný úder, ale to se nepočítá...," poznamenala přesto ironicky. Pak hned dodala: "Ale jeden míč utkání nerozhodl."

Autor:






Najdete na iDNES.cz



mobilní verze