Samková je esem jak na prkně, tak v kuchyni. Před Vánocemi na Facebook vystavila fotku, jak stojí u plotny a vykrajuje cukroví. „Užívám si domova,“ připsala.
Než vyrazila do Kreischbergu, dějiště mistrovství světa snowboardistů, stála u plotny znova. „Do dvou v noci! Klukům jsem pekla chocolate cake, protože si vždycky stěžují, že hrozně mluvím o tom, jak jsem upekla támhleto a upekla jsem tamto, jak to bylo skvělé, ale že jim nikdy nic nepřivezu,“ říkala Samková.
Když svůj výtvor vybalila v týmové ubikaci pod Alpami, všichni byli nadšení. Ten se ti teda povedl, chválili olympijskou vítězku. „Jenže jak byl hodně čokoládový, nikdo ho nezvládl sníst moc a zbylo,“ vyprávěla Samková. „A já, protože se snažím držet dietu, tak jsem si nedala.“
Dort zůstal v pečící formě a na balkoně. Ráno před kvalifikací se však sama Samková do zbývajícího kousku pustila a možná že i tato sladká bomba odpálila její dominantní výkon v kvalifikaci. „Formu jsem si vzala s sebou,“ říkala a vytahovala ji z batohu.
Přesto si jako nejrychlejší žena bude vybírat nejvýhodnější pozici do startovní budky, což může být rozhodující faktor v boji o světový titul. „Rovinka je docela krátká, to v Soči to bylo jiné,“ vzpomínala na svůj zlatý závod pod pěti kruhy. „Navíc jsem tam s sebou měla trošku větší formu, než mám tady. Teď mám jenom průměr šestadvacet.“