Do Velkých Karlovic vyrazil i s rodinou, společně si užívají dovolenou a také tradiční valašskou kuchyni.
"Když přestanu po sezoně trénovat, přiberu třeba i dvanáct kilo. A tady se docela přejídám," přiznal s úsměvem sportovec, kterému začal měsíční odpočinek. Díky tomu může upustit od přísného režimu, který dodržuje během přípravy.
"Teď si třeba můžu dovolit dát si na snídani míchaná vajíčka nebo slaninu," pochvaluje si Synek.
"Během přípravy by to nešlo, protože začínám trénink už hodinu po snídani," připomněl slavný sportovec.
Po sezoně mu ale nedělá problém vypnout a jen tak relaxovat. Na dovolené přizpůsobuje program hlavně svým dvěma malým dětem, a když sportuje, tak jen rekreačně.
"Vůbec mi nevadí se třeba dva dny jenom válet. Ač se to nezdá, jsem docela líný člověk," směje se světový šampion, který na loňské olympiádě v Londýně vybojoval stříbrnou medaili.
Kdykoliv může přijet dopingová komise
Proti běžné sezoně je to velký rozdíl. Když je v tréninku, nemůže si dovolit ani den volna.
"U veslování to nejde. Kdybych týden netrénoval, trvalo by mi tři týdny, než bych to dohnal," vysvětluje náročnost svého sportu.
Není tedy divu, že ihned po návratu z mistrovství zamířil do přírody. A proč si vybral zrovna Valašsko? Letos v srpnu se tady zúčastnil triatlonového závodu Valachy Man a kraj mu okamžitě učaroval.
"Když jsem při triatlonu vyjel na okolní kopce, strašně se mi to tu zalíbilo," vzpomíná. Zdejší upravené domky i zahrady mu prý připomínají Rakousko. A tak na dovolenou raději než k moři vyrazil do Karlovic.
Přesto se ale jeho pobyt od běžných turistů něčím liší. Jako vrcholový sportovec musí každý den hlásit, kde se zrovna nachází. Kdykoli za ním totiž může přijít na kontrolu dopingová komise.
"Nejvíc chodí během hlavní sezony, třeba jednou za čtrnáct dní. Přes zimu se objeví tak jednou za měsíc," upozornil úspěšný skifař, který se původně vyučil zlatníkem a veslovat začal hlavně kvůli dobré partě kamarádů.
A jak se zlatník stane mistrem světa? "Asi proto, že pořád touží po zlatě!" podotkl se smíchem Synek.