Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Berdych pobavil diváky podáním spodem. Sudí mu však „eso“ neuznal

Kuriózní situace nastala během zápasu 3. kola tenisového turnaje v Montrealu mezi Tomášem Berdychem a Vaskem Pospisilem. Český hráč dostal ve třetím setu varování za porušování časového limitu při servisu, a tak znenadání vyslal podání spodem. Soupeře zaskočil - rozhodčí mu však "eso" neuznal a zápas nakonec Berdych prohrál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K52a96r91e37l 19B97l10a36ž26e93k 6880117257126

Co to bylo za rozhodčího? Podání spodem pravidla dovolují. Takhle vyhrál Chang nad Lendlem.

0/0
11.8.2013 14:58

F42r50a93n37t13i75š14e49k 71D84v20o22ř52á70k 1231362876951

Zdravim všechny příznivce tenisu. Nevím přesně v kterém roce hrál

Ivan Lendl ve Wimbledonu. Bylo to buď semifinále,nebo finále.Přesně

si už nepamatuji,ale jeho protihráč zahrál úplně stejně jako Tomáš

Berdych. Tenkrát se divil pouze I.Lendl,že to rozhodčí uznal. V tomto

případě je to u Tomáše obráceně. Rozhodčí to pojal dle svého.

Na výsledek zápasu to nemělo žádný vliv.

0/0
10.8.2013 20:00

R19o72m18a74n 56V52í98c78e88n88e96c 2259842628362

Musím vás opravit. Jednalo se o French Open v roce 1989, o 1/8F, ve kterém Lendl prohrál s Michaelem Changem, pozdějším vítězem. Changovi to u rozhodčího prošlo.

0/0
10.8.2013 23:06

S78l87a62v69o28m97í13r 68B12e35n16e26š 6962547380224

Když děti začínají hrát tenis, podávají spodem naprosto běžně, protože jinak to zpočátku neumějí. Podání horem se naučí až poté, co už mají něco odehráno. Lze sice namítnout, že oficiální zápasy se musí hrát podle oficiálních pravidel, kdežto když hrají ve volném čase Jarda s Vencou někde na vesnici, tak je jejich věcí, jak si dohodnou pravidla, nicméně rozhodnutí sudího doopravdy nechápu.

+1/−1
10.8.2013 8:40

M88a16r91t91i52n 93V66o92j51á37č33e85k 9242518568987

podávat můžete cokoli a kamkoli jen výsledek je nejistý:-/

0/−2
9.8.2013 21:58

P57a84v72e82l 59R65o68s96e15c14k15ý 6496495351129

To by mě zajímalo, jestli se dá podat trestní oznámení a žádat ušlý zisk.

+1/0
9.8.2013 18:44

H33o60n76z17a 18P91u69r83k84r30á69b27e90k 1739268539605

trestní oznámení určitě ne ;-D A ušlý zisk? Za co? Ten game stejně Berdych vyhrál, o výsledku zápasu nerozhodl ;-)

0/0
10.8.2013 2:22

Z77u16z68a21n80a 55S61y33r46ů94č86k47o88v27á 4521260358100

Hm, kdyby bylo lepší video, tak by se dalo snáze říct, kde se stala či nestala chyba, ale takto - těžko říct.

+1/0
9.8.2013 18:33

L35u47k43á47š 17H86a10r87t62m89a47n77n 7334872593543

já bych řekl, že šlo o podání z ruky, jiný důvod pro toto rozhodnutí nevidím...pamatuju, jak to uděla Chang Lendlovi v Paříži...to už je let ;)

0/0
9.8.2013 16:40

J70a42r66o89s51l15a24v 83T70k96a82d45l94e13c 6266110656730

Jo,jo. A Ivan prdnul,jak byl rozhozenej.;-) No,dělám to občas taky. Jémine, to je srandy kolem.;-D

0/0
9.8.2013 17:37

J90i16ř26í 40L98i80e21t92a92v71e84c 8683709973879

Podle mě se jednoznačně jedná o chybu rozhodčího. Pamatuju si na Miloše Měčíře, který když mu nešlo podání, tak spodem podával občas taky.

+3/0
9.8.2013 16:12

M44a55t19ě59j 44J57a30š32n59a 8759193134649

Jak takovýhle mamlas, co nezná pravidla, může dělat rozhodčího? 8-o

+6/0
9.8.2013 15:53

O91n59d72ř46e22j 58M95u53s37i40l 2425840788587

Doufám, že to bude mít dohru, protože, takhle to vypadá, že si tenhle rozhodčí prostě usmyslel, že se to nesmí bez ohledu na pravidla a hotovo.

+7/−1
9.8.2013 15:20

T22o52m98á12š 35F84i57l60i56p17č51í31k 8257709827653

no ještě že mu nezakázal ve výměnách forhand....rozhodčí zralý na důchod

+5/−1
9.8.2013 15:09

T63o89m76á55š 10J43e97l47í56n21e11k 3447169246759

Soupeř byl připraven, Tomáš jasně dal najevo, že bude podávat a podání nebylo "z ruky", bylo po nadhozu, byť minimálním. Dle mého naprosto regulérní bod.

+16/0
9.8.2013 14:08

M73i64r97e17k 79K59o73v82a28c16i41k 5121651931907

Je tam prd vidět, takže buď to neuznal kvůli nadhozu (chyběl nadhoz) a nebo kvůli tomu, že přijímající nebyl připravený (dost nepravděpodobné) a nebo je to ocas :-)

+6/0
9.8.2013 13:56

A35n69d71r76e52j 17S32u58c78h53á60n55e23k 7825238538412

nadhoz musi byt jen u stolniho tenisu, pokud se nemylim..

0/−4
9.8.2013 14:03

J40a76n 65M26u62c13h16a 8899176582496

řekl bych že c) je správně :-)

+4/0
9.8.2013 14:39

A67n40d42r53e64j 77S75u73c44h47á33n66e41k 7495388358972

takhle zahral predevcirem Gulbis proti Fogninimu a normalne mu to uznal.. Chang takhle kdysi zahral ve finale GS.

+4/0
9.8.2013 13:52

P27a68v45e92l 87K69a35f26k34a 8264713661645

chyba nohou? ;-)8-o

0/−1
9.8.2013 13:44

L85e44n58k82a 90J47a21c17k89o45v16á 5487198933162

Docela by mě zajímalo, jestli to pro rozhodčího bude mít nějakou dohru. Protože přece není možné, aby některým tenistům byl tento způsob podání uznaný (Hingis,

Ljubicic, Karlovic...) a některým ne.

+4/−1
9.8.2013 13:34

D20a34v76i34d 76Č17e71r48n22ý 8554799691170

kraťas při podání R^ vypadalo to docela dost účinně

+2/0
9.8.2013 13:31

M36i40l61o14š 17Š78i60b88a17l 6576570898247

NO, na tom záběru není vidět jesli ten míček nezahrál, až poté co se odrazil od země a pokud tomu tak bylo, tak toto pochopitelně povoleno není.

Takže diskuze o ničem, aspon do doby dokud nebude průkaznější záběr.

0/−9
9.8.2013 13:27

L90e37n33k38a 54J77a75c28k16o98v48á 5467898573242

Míček odehrál normálně po minimálním nadhozu z ruky, rozhodně to nebylo od země.

+1/0
9.8.2013 13:31

M95i45l36o21š 76Š14i80b58a82l 6126400398427

,,, ale v tom záběru to vidět není, dala by jste za to ruku do ohně.;-)

0/−2
9.8.2013 15:35

L27e13n76k29a 43J62a25c43k25o83v11á 5117938873302

Jednak jsem to viděla už včera, když jsem sledovala zápas na streamu a pak v opakovaném záběru na konci videa to jde vidět taky velice dobře. Takže není důvod k pochybám, že to od země opravdu hráno nebylo.

+4/0
9.8.2013 16:25

R40a22d66i27m 31S46o91c71h30a 4464229192204

Podívejte se na to video až do konce.

+1/0
9.8.2013 15:46

A78n49d36r23e48j 43S11u12c32h29á12n37e41k 7795808608352

Co to je za v*la na to empiru? To bylo jasny eso, proc by proboha nesmel podavat spodem???

+17/0
9.8.2013 13:22

A19l82e25š 59Z27e69l44i23n18k94a 1344402556

protože rozhodčí dělají lidi, kterým sport nešel, tak občas mívají v záchvatu zášti podobné excesy

+4/0
9.8.2013 14:00

M81a30r52t15i64n 74C57i86n62g59e86l 5275182924634

Nepoznam presne pravidla tenisu, ale taketo podanie by som pokladal za legitimny sposob podania. Ulohou podania je dostat lopticku spoza zakladnej ciary do vyhradeneho obdlznika u supera a malo by byt jedno, ci to hrac urobi ponad hlavu, zospodu alebo pomedzi nohy. Podanie ponad hlavu sa pouziva preto, ze nim hrac dokaze poslat lopticku rychlostou, ktoru inym uderom nedosiahne a tym najviac skomplikovat superovi vratenie lopticky.

Ale ako pisem na zaciatku, nepoznam presne regule.;-)

+2/−1
9.8.2013 13:21

A88l89e66š 21J20a94v36ů39r92e59k 2602789910980

nechápu rozhodčího, podání spodem zakázáno není !

+27/0
9.8.2013 13:02

M39i48c75h71a76l 46T81r83á35v24n15í13č47e56k 3338381428190

Jedině, že by mi pískl podání z ruky. Jinak fakt nevím...

0/0
10.8.2013 11:59







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze