Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tenistka Pučkovová trefila rozhodčího míčkem a byla diskvalifikována

Ruská tenistka Olga Pučkovová neovládla emoce. Z duelu druhého kola turnaje ve Washingtonu byla diskvalifikována za to, že trefila míčkem do kolena čárového rozhodčího. Nic jí nepomohl ani fakt, že balonek v utkání s Argentinkou Paulou Ormaecheaovou odpálila ve vzteku po ztraceném bodu směrem k sudímu s největší pravděpodobností neúmyslně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J77a83n 89B81o31h87a45t28ý 7857850388812

Měla ho ještě dorazit tou pálkou, simulanta jednoho : )) Kde jsou ty doby, kdy se sportovalo až po šichtě ve fabrice a pro nějaké ideály. Dnes to jsou zaměstnanci sponzorů a o nic jiného než o prachy nejde. Kdyby si před zápasem odkroutila 8 hodin v Kolbence u pásu, byla by klidnější a nemusela by vyšilovat : )).

0/0
4.8.2013 21:24

J20o20s52e58f 10Š37e31m80e39l37í47k 7579471610837

Agentura JPP* vypátrala, že rozhodčí je ve skutečnosti český prvoligový fotbalista a po zásahu míčkem se rozhodl předvést nacvičenou situaci pro kontakt ve velkým vápně.

.

JPP* = Jedna paní povídala.

0/0
3.8.2013 21:34

J88a33n 26N31e73š38p37o70r 4686988636752

No ještěže ho netrefila do rozkroku...

0/0
3.8.2013 11:15

M66i93c71h39a22l 15T11r18á63v29n81í17č66e73k 3788151488550

takovýto úder míčkem může i zabít, vůbec bych se nedivil, kdyby měl rozhodčí noční můry a hráčka byla souzena za pokus o vraždu!!!

+2/−4
2.8.2013 23:26

J51a33n 82L35a61m39a62č 6680172185801

Nrchápu, co to tady  (třeba Horák níže) blábolíte, co už takovejch odpalů bylo, možná tak u vás na vsi, jinak je to dosud výjimečné a naprosto nepřijatelné a jen dobře, že Rusku vyrazili, protože už Werich říkal  ´to  je blbý, to se bude líbit ´ :-/

0/−1
2.8.2013 23:00

M82i80c89h11a72l 54H23o45r65a17k 2454425607742

Ten rozhodčí bude asi pořádná citlivka.;-D Navíc nechápu jak za tohle mohla být vyloučena. Kdyby šlo o úmyslné napaléní míčku směrem k němu, ale z toho videa je naprosto jasné, že to byla pouze naprostá shoda náhod a i na té hráčce bylo patrné, že jí samotnou to překvapilo, kam ten míček odlétl. Takových podobných případů jsem už v tenise pár viděl a pokud si dobře vzpomínám tak žádná neskončila diskvalifikací. Troufám si říct, že kdyby šlo třeba o 10. hráčku světa tak by jí určitě nediskvalifikovali.

+3/−2
2.8.2013 22:24

M34i14c43h24a16l 64T58r65á30v53n21í51č82e67k 3198101598450

Divím se, že nezemřel. Očividně se jedná o příbuzného reportéra primy, jenž marodí s těžkým otřesem mozku.;-€

+3/0
2.8.2013 18:06

M93i10c82h46a11l 27T64r10á33v90n13í88č44e87k 3508741868140

Simulant nic víc a nic míň.

+5/−1
2.8.2013 18:02

S57l34a91v11o26m33í25r 69B56e61n12e39š 6762557170854

Já osobně bych bral diskvalifikaci v případě, že by byla zdůvodněna tím, že odpálila míček mimo vlastní hru. Zasažení sudího bylo neúmyslné, ale z hlediska morálního je jedno, zda ho tím míčkem zasáhla, nebo ten míček šel dvacet centimetrů vedle něho, protože oba ty případy už jsou jenom o náhodě. Takže za úmyslné odpálení ano. Ale diskvalifikovat podle toho, zda ten míček potom letí o dvacet centimetrů východněji, západněji, severněji, jižněji, nahoru, nebo dolů, to už je hloupost, protože takovouhle čirou náhodu nikdo neovlivní.

+5/−1
2.8.2013 12:01

M95i65c73h51a66e42l 95D51o63u34c74h27a 2638762631420

No... už jsem jich pěknejch pár schytal, ale nikdy jsem se takhle nesvíjel... A to některé byly smeče z bezprostřední blízkosti...

+5/−1
2.8.2013 11:51

M91i32c94h11a20e11l 97D65o23u85c57h17a 2488312601350

zase si to řadí jak idnes chce... to patří jako reakce dolů...

0/0
2.8.2013 11:52

J43a36n 11D54v19o22ř61á90k 3913951597

presne tak, ja taky!!! Nikdy z toho zadna vyrazna podlitina nebyla...

0/0
2.8.2013 12:25

M61a97r49t52i92n 83Č47a96r84n32e21c84k84ý 2645754849535

já jsem teda pár podlitin měl, takový skoro 200km/h servis do zad nebo do stehna ti nadělá pořádnou paseku, stejně jako forehandový prohoz do břicha po špatné voleji. Ale ten rozhodčí vypadá, jako by dostal zásah z kulovnice, ne tenisákem...

+6/0
2.8.2013 13:07

V56a48c43l25a13v 23B91r30u49n62n86h81o20f43e20r 2287155483140

Souhlas.. tenis hraju celý život a pokud ta rána jde do kolene, nechápu co tam ten rozhodčí předvádí... až ho trefí mezi nohy, dejme tomu.

+5/0
2.8.2013 15:28

H24a45n14a 24U63l82r62y49c20h25o25v68á 9540463758468

Autore, tohle je co za slovní spojení?  "s největší pravděpodobně neúmyslně. "

+3/−1
2.8.2013 10:42

Č45e56n26ě46k 94S36t60r71á43n84s19k12ý 5223779741669

Tenista nesmí odpalovat míčky mimo kurt mimo hru. Tak nějak to nikdo moc nečeká a zranění mohou být vážná. Prostě nesmí nehledě na úmysl a někoho trefit je hodně přitěžující okolnost. Kdyby rozhodčí ještě museli hodnotit úmysly, tak by to často nebyl tenisový zápas ale komedie od některých "nervóznějších" hráčů. Rozhodčí chválím. R^

+3/−6
2.8.2013 10:36

M58i37c80h39a21l 43H28o60r29a59k 2514205347462

V tom případě by těch diskvalifikací bylo na každém turnaji plno. Samozřejmě, že tenista nesmí úmyslně odpalovat míčky mimo kurt, na druhou stranu takových ,,odpalů,, jako je tento jsem viděl už v tolika zápasech a toto opravdu není ,,odpal,, v pravém slova smyslu za, který by se mělo diskvalifikovat. Za odpaly mimo kurt , které jsou hodny diskvalifikace se považuje něco jiného než to co se událo na tomto videu. Garantuji Vám, že téměř na každém turnaji uvidíte podobných ,,odpalů,, několik a silně pochybuji, že po nich bude následovat diskvalifikace, samozřejmě, že ne pokaždé se podaří někoho takto trefit, ale to na věci nic nemění.

0/0
2.8.2013 22:33

K28a37r73e66l 72N82o57v31á66č28e18k 5531525309976

Diskvalifikace v pořádku, ale ten trefenej rozhodčí je asi bejvalej fotbalista :-). Že se takhle složil, válel a prožíval to po průměrně prudkym trefením tenisákem :-).

+26/−3
2.8.2013 10:22

R53a46d96e46k 50B11ě94h18a93v16ý 4338225973844

Navic to prej schytal do nohy, at si nedela srandu. Komediant. Uz jsem pri ctyrhre dostal i nekolikrat od spoluhrace ranu z podani, treba do zad nebo do hlavy a opravdu mne to takhle neslozilo.

+9/−3
2.8.2013 11:33
Foto

P75ř75e18m61y19s47l 90Č74e48j20p 8118837108156

Nechte se kopnout po koleno, tam je taková malá oblast, že se složíte a ani si nestihnete pšouknout. Tak jako brňavka na lokti ...

0/0
3.8.2013 6:10

R23o20m12a89n 75T40y30č16k15a 3227868941267

Taky to nechápu, snad jestli šlo opravdu o koleno, tam by mohl nastat problém, ale normální zásah tenisákem nikoho nesloží.

+1/0
2.8.2013 11:38

M42i64r71a 65J58a45n33č81a 7524427452891

Hmm tak ono je něco jiného dostat ránu do holeně do stehna do kolena nebo těsně pod koleno přímo na šlachu.

To je jako, kdybyste řekl, že lowkick v kickboxu nebolí. No když se trefí dobře, tak to bolí pekelně, ale stačí pět centimetrů nahoru, nebo víc zepředu než zboku a bolestivost úderu je úplně jiná. Stejně tak, když vás někdo trefí tenisákem do čela, tak to bolí jinak, než když vás sejmou do oka. Do hrudníku to taky nebolí ale o pár centimetrů vedle na ohryzek už je to nebezpečné.

Ze záběrů nebylo jasné, kam ho to trefilo, ale Vy máte jasno, že je simulant.

+1/−3
2.8.2013 12:20

M59a61r70t58i36n 48Č27a93r13n80e95c31k32ý 2315544549685

1) v článku píší, že to bylo do kolena.

2) nikdy nedostaneš tenisákem tak, aby ses tam takhle zhroutil. Vždyť oni mu pomáhají se zvednout do židle! Vždyť ona jen prošvihla ruka, vůbec se do toho nenavezla tělem.

3) Diskvalifikace naprosto na místě.

+6/−1
2.8.2013 13:04

M12i49r31a 51J73a42n82č48a 7444357642801

Ale jak do kolena? něco jiného je zepředu do čéšky nebo šikmo z boku pod čéšku. Způsobů jak dostat tenisákemje spousta.

Připadá mi zvrácené hodnotit bolestivost zásahu u úderu, který nikdo neviděl. Navíc když to může být závislé taky na zdravotním stavu (pokud měl například už předtím poraněné zkřížené vazy a koleno mu nedrží tak pevně jako u zdravého člověka). Slovo nikdy je dost silné. Řekl bych, že u zdravého člověka je to velmi nepravděpodobné, ale vyloučit to nejde.

+5/0
2.8.2013 13:13

M41a67r68t53i84n 29Č69a54r43n62e60c56k98ý 2475604909695

tady se prostě neshodneme, ale co člověk, to názor.;-)

0/0
2.8.2013 13:43

M36i22c11h36a96l 72T42r49á88v17n87í38č75e86k 3138901388310

Já jsem měl vážně poraněné koleno, ale takhle by to bolelo, maximálně člověka, který si to zranění přivodil v ten samý den, nebo je čerstvě po operaci a to nepředpokládám.

0/0
2.8.2013 23:23

M48i37c62h78a45e35l 84D24o67u86c69h94a 2748932311570

Ten rozhodčí se chová, jako kdyby ho trefila koulí na petanque... pěkně to přihrál... z její reakce po odpálení míčku je myslím zřejmé, že to nebylo úmyslné... ale podle pravidel to asi musela být tak jako tak skreč... příště si to holčina asi raději rozmyslí, reagovat v afektu se nevyplácí...

+13/−2
2.8.2013 9:52

J74i98ř52í 78K14v70ě95š 1203446392611

No pokud ho trefila do kolene, tak možná ani nemusel (koneckonců jaký by k tomu měl důvod). On tenisák je celkem tvrdý a ta rána byla poměrně prudká.

0/−2
2.8.2013 10:21
Foto

M65a15r86t72i52n 17J18e39d51l42i73č43k65a 4110224579

Pěkně tvrdý trest.. Očividně v tom nebyl žádný úmysl.

+7/−2
2.8.2013 9:38

J74a62n 28N22o22v43á53k 9395388914855

To možná ne, ale i neúmyslné unfair zákroky jsou ve sportu trestány.

Mohla ho taky trefit do krku a mohli ho oživovat.

+2/−3
2.8.2013 9:51

M51a43r66e65k 67Z11a94h32r57a62d98i95l 6524669855911

Jasně, a taky se mohl míček odrazit od zdi, pak vlítnout do diváků, tak třikrát zatancovat a nakonec zranit těhotnout ženu! Nevim no, blbý náhody se stávaj, ale takhle to trestat... :-/

+6/−1
2.8.2013 10:30

J15i42ř34í 19K23v13ě58š 1473456812201

Blbá náhoda je, když někdo špatně trefí míček během výměny a ten pak někoho zasáhne. Míček odpálený ve vzteku ve chvíli, kdy se nehraje, není blbá náhoda, ale zkrat, za který je hráč plně zodpovědný.

+7/−2
2.8.2013 10:41

M49a53r71e42k 43Z23a24h32r86a17d75i17l 6754649155881

Nějak jsem v tom videu nenašel záběr na toho rozhodčího při oné situaci (až po ní). Každopádně rozhodnutí dost tvrdý...

+9/−2
2.8.2013 9:33

P10a22v62e32l 68N55e57d60ě34l95a 5676750374401

podle mě zcela v pořádku

+6/−4
2.8.2013 9:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze