"Navíc, už dva týdny je tam Lucka Vrbenská," připomíná česká diskařka, že v Ostii se už na letní sezonu připravuje nejlepší česká kladivářka.
Aby ne, tréninkové centrum italského armádního klubu Fiamme Gialle je prý vrhačským rájem. "Takové podmínky pro vrhače jsem nikde nenašla," pochvaluje si Cechlová-Pospíšilová. "Nás nikde na stadionech nechtějí, posílají nás na vedlejší plochy, kde se pořádně trénovat nedá."
Jenže v Ostii je situace jiná, středisko je specializované pro vrhačské disciplíny. Poprvé vyzkoušela italské centrum loni. "Široká škála kruhů, jiné plochy, skvěle vybavené posilovny, sauna – prostě všechno," vypočítá. Třešničkou na dortu soustředění je italská strava, kterou zbožňuje. "Takže mi tam nic nechybí," pochvaluje si.
Nic ani nikdo, bude platit letos. Do Ostie vyrazí v sobotu ve společnosti manžela, zápasníka Jakuba Cechla, který si kvůli třítýdennímu pobytu na Apeninském poloostrově upravil studium na Vysoké školy finanční a správní. "Akorát, že ho tam nečeká žádná dovolená," naznačuje, že manžel bude také využívat tréninkové kapacity v Ostii.
Volno od tréninku si dá Věra Cechlová-Pospíšilová pouze v neděli. Jinak to nejde, příprava vítězky loňského Světového atletického finále je v plném proudu.V letošním roce už má čtvrtá diskařka olympijských her v Aténách za sebou několik soustředění v Nymburce. Dala mu přednost před přípravou v Jihoafrické republice. "Ale počasí tady nebylo až tak špatné. Odtrénovala jsem všechno, co jsem chtěla," pochvaluje si.
"A teď nás v Itálii čeká teplo," těší se. Kdyby se počasí nevyvedlo, žádný strach. V sportovním centru nechybí hala. "Je v ní i síť, dají se dělat odhody, běhat rovinky, dělat odrazy," nebojí se česká diskařka, že by se v Ostii nudila.
Cíl přípravy je jasný: vylepšování techniky. "Nebudu dělat velké kvanta a chodit víc do posilovny," odmítá se přiblížit svým fyzicky statnějším soupeřkám. Její síla je právě v technice a rychlosti. "Zatím si stěžovat nemůžu," hodnotí průběh přípravy. "Mám toho za sebou mnohem víc než loni."
A před sebou? Tři týdny v teple, pak přípravu v domácích podmínkách. A třináctého května první letošní start – v exotických podmínkách katarské Dohy.