Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Jste slepá? obořil se Roddick na rozhodčí. Hlásila přešlap u podání

Americký tenista Andy Roddick | foto: AP

2 2010
Cože, děláte si legraci? To že byl přešlap? soptil Andy Roddick na adresu čárové rozhodčí. Ano, viděla jsem to. Sorry, byla neoblomná. I to byl moment, který amerického tenistu předurčil k záhubě. Vypadl ve 2. kole US Open se Srbem Tipsarevičem.

Monstrózní brýle, tlustá čelenka a v japonštině vytetovaný citát z Dostojevského Idiota na ruce (Krása zachrání svět). Janko Tipsarevič vypadá spíš jako vědec než 44. hráč světa.

Jenže ve středu na kurtech Arthura Ashe vypadal šíleně spíš Andy Roddick.

Ve třetím setu podával, aby se udržel ve hře. Pak zaznělo: fault! Devátý nasazený Američan vztekle mával raketou, hádal se, prskal. "To teda rozhodně přešlap nebyl," bránil se verdiktu čárové rozhodčí.

"Copak jste někdy v mé kariéře viděli, abych pohnul pravou nohou?" čílil se pod umpirem hlavního arbitra.

"Ne, v mých zápasech ne," přiznal Enrik Molina. "Ale rozhodčí to viděla."

Roddickův kiks byl zahlášen správně, chybu ale udělala čárová rozhodčí. Hráč totiž přešlápl zadní čáru levou nohou.

"Očekával bych od rozhodčích, že poznají rozdíl mezi pravou a levou nohou," povídal pak americký tenista. "Je pro mě nepochopitelné, že nechtěla přiznat chybu."

Roddick se sice ve svých výtkách hodně mírnil, jeho výlevy se rozhodně nedaly srovnat s počínáním Sereny Williamsové, která loni ve finále US Open čárové rozhodčí po chybě dokonce vyhrožovala smrtí.

Američan ale "remcal" po celý zbytek zápasu. "Zavolám na číslo 1-800 Pronájem rozhodčích," řval Roddick po dalším sporném momentu.

Čárová rozhodčí už na začátku čtvrtého setu na kurtu neseděla.

To nejhorší ale přišlo na úplný závěr: 6:3, 5:7, 3:6, 6:7. Dva dny po svých narozeninách se Roddick rozloučil s posledním Grandslamem sezony.

Autor:






Najdete na iDNES.cz



mobilní verze