Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Šampionát bikerů v Novém Městě? Organizátoři dál krotí optimismus

Momentka ze startu závodu Světového poháru v Novém Městě. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

28 2014
Pořádat nejen mistrovství světa v olympijském roce 2016, ale především pravidelně závody Světového poháru. Takové je přání organizátorů bikových závodů v Novém Městě na Moravě. "Světový pohár bychom chtěli mít každý rok. S výjimkou toho, když by zde bylo mistrovství světa," říká Petr Vaněk, generální sekretář závodů horských kol v Novém Městě na Moravě.

V těchto dnech bojujete o světový šampionát v roce 2016. Jak podařený víkendový závod Světového poháru vašim plánům nahrál?
Určitě nám to pomohlo v tom, že je z něj nějaký výstup. Byli zde lidé, kteří ho viděli. Mají na něj nějaký názor a ten sdělí dalším, kteří o mistrovství světa budou hlasovat. Nicméně samotné hlasování proběhne 12. června. A logicky nikdo nemůže teď říct, jak dopadne.

Neříkejte, že nemáte ani žádné indicie. Olympijský vítěz z Londýny Jaroslav Kulhavý mluvil o tom, že zmiňovaný šampionát je na 99 procent váš...
I kdyby si to ti lidé mysleli a dopředu říkali, že budou hlasovat pro nás, dřív než 12. června to nemůžete vědět. Je to logické. To je jako když budete mít preference před volbami, že vyhraje nějaká strana. Stejně nemůžete obsazovat posty poslanci dřív, dokud samotná volba neproběhne.

Ale s víkendovými závody musíte být spokojení?
Přišlo velké množství diváků, kteří vytvořili základní kostru k tomu, jak závod ve finále vypadal. Atmosféra je daná lidmi. Ti přišli a byli opravdu úžasní. Fandili všem, nejen českým závodníkům. Jejich přístup je fakt unikátní. Takže v tomto ohledu spokojení určitě jsme.

A jinak?
Těší nás, že se nestalo žádné vážné zranění. Že vše proběhlo korektně, bez větších komplikací. Byly spokojené týmy, závodníci, novináři, pořadatelé. Celé se to posunulo zase o kousíček dál. Bylo to ještě lepší.

Autor:




Cuketovo čokoládový chlebíček
Cuketovo čokoládový chlebíček

Potěšte rodinu rychlou dobrotou.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze