Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Mladý Španěl se po vyloučení z turnaje rozplakal. Doplatil na cizí chybu

Typický kolorit Open de Andalucia.

28 2010
Nešťastný incident stál dva hráče vyloučení z Open de Andalusia. U španělské Málagy zase jednou došlo na přísné, ale jediné správné uplatnění pravidel. Pravděpodobně nešlo ani o jejich úmyslné porušení, to je ale naprosto vedlejší.

Ve hře na rány není soupeřů, nýbrž "partnerů". Neznamená to ale, že by hráči měli mezi sebou držet basu. Na to doplatil domácí hráč Borja Etchart. Podle všeho špatně umístil svůj míč hned na dvou greenech.

V jednom z pátečních flightů s ním šli Eirik Tage Johansen z Norska a Skot Andrew Coltart, jenž má na svém kontě dokonce start v Ryder Cupu. První z nich byl zapisovatelem Etchartových výsledků a z turnaje byl vyloučen za podpis skórkarty, aniž by na věc upozornil rozhodčí.

Jedenadvacetiletý Španěl byl ještě v pondělí naprosto bez sebe z toho, že jej slavný krajan Miguel Ángel Jiménez pozval jako hostitel na turnaj. Ten byl pro mladého hráče teprve třetím podnikem European Tour.

Vinen se necítil. "Mohl jsem udělat chybu, ale ti dva udělali větší chybu, když mě na ni neupozornili," řekl prostřednictvím tlumočníka zástupcům médií.

Johansen se s Coltartem totiž o počínání svého třetího partnera bavili už na hřišti. Ředitel turnaje José María Zamora se Etcharta zastal: "Znám ho a vím, že je to hodný kluk. Brečel jako dítě a já věřím tomu, co říká."

Bizarní případ

Paradoxně se oba muži setkali už jednou a Zamora musel chtě nechtě Etcharta vyloučit, ačkoli důvod byl tehdy docela bizarní.

Španěl hrál už druhé kolo kvalifikace European Tour a vedl si dobře, měl šanci postoupit. Vyšlo ale najevo, že nový bag, darovaný hráčovým otcem, obsahuje zabudovaný teploměr.

To pravidla zakazují. "Řekl jsem mu, že příště snad už nebudu ředitelem, až někde bude hrát," snažil se po druhém incidentu situaci odlehčit Zamora.

Autor:






Najdete na iDNES.cz



mobilní verze