Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

KVÍZ: Může ragbista vhodit aut sám sobě? Jak dobře znáte pravidla?

Skotský křídelník Sean Maitland skládá australského zadáka Kurtley Beale ve čtvrtfinále ragbyového MS. | foto: Reuters

20 2015
Poslední čtvrtfinále mistrovství světa ragbistů rozhodla chyba jihoafrického rozhodčího. Craig Joubert v poslední minutě proti Skotsku nařídil trestný kop a Austrálie z něj otočila skóre. Měl však nařídit jen mlýn. Ne že by neznal pravidla, jenže nevšiml si teče australského hráče. Jak vy znáte ragbyová pravidla, můžete si zkusit v našem kvízu.

Událost ze závěru nedělního čtvrtfinále potvrdila, že ragby je někdy složité i pro samotné hráče. Poškození Skotové se divili, proč si Joubert při verdiktu nevyžádal konzultaci s videorozhodčím. Při této situaci to však pravidla nedovolují.

„Neznám přesně protokol,“ přiznal poté skotský kapitán Craig Laidlaw.

KVÍZ: Jak dobře znáte ragbyová pravidla

Že Joubert chyboval, potvrdil i organizační výbor šampionátu. Zároveň odmítl, že by rozšířil možnosti na využívání videorozhodčího.

„Při prostudování záznamu bylo jasné, že velšský hráč v ofsajdu nehrál, protože předním se dotkl míče hráč Austrálie a postavení mimo hru zrušil,“ vysvětlil mluvčí Mezinárodní ragbyové unie.

Autor:




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze