Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Celý tým Movistaru byl penalizován za tlačení, přišel v Katalánsku o výhru

Oslavovali vítězství, ale to jim nezůstalo. Tým Movistar byl po týmové časovce na závodě Kolem Katalánska dodatečně penalizován za tlačení - a odsunut na třetí místo. Novým vítězem etapy je stáj BMC.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28a39r95i50á76n 21J15o51s21e24f90í58k 1903701737938

Správné rozhodnutí. Ty dvě sekundy o které vyhráli jim takové zakázané počínání mohlo dát. Kdyby se trestali jenom jednotlivci, mohla by z toho nakonec být taktická varianta....

+1/0
22.3.2017 22:09

A74n74d22r54e54j 53K53r79i43ž66a19n 6490326745774

Jenom drzet pravidla na 100% i pro zbytek sezony !

+2/0
22.3.2017 17:22

L20e84o68š 97M13a57r48š39a36l 5142184812348

Tak s těmi rozdílnými verzemi to mají dobré.Něco jako by byly dvě rozdílné hymny.;-D

0/0
22.3.2017 17:09

R84u77d71o66l50f 98K32o33m35á46r33e15k 7848519952329

jeste ze tyhle pokuty jsou jen v cyklistice. uff;-D

0/0
22.3.2017 17:04

J41a71r83o11s74l68a83v 23O59b87e34š75l71o 8645153246263

Jako nejsem žádnej veleznalec, ale že by UCI měla dvě verze pravidel a rozhodovala se jak se jim která líbí? To mě přijde moc amatérský i na asociaci, která ráda rozhoduje od stolu.

+6/0
22.3.2017 16:10

K48a70r61e42l 33V70o60h18n37o21u61t 4448719660337

Každý závod má ještě svá pravidla. Možná tam bude zakopaný pes.

0/0
22.3.2017 16:24

K43a53r84e18l 84V49o62h11n75o95u97t 4668859720447

O které pravidlo asi šlo?

http://uci.ch/mm/Document/News/Rulesandregulation/17/73/59/2-ROA-20170201-E_English.pdf

http://fr.uci.ch/mm/Document/News/Rulesandregulation/17/73/59/2-ROA-20170201-F_French.pdf

V oddílu pro TTT jsem našel jen zákaz, nikoli však trest.

0/0
22.3.2017 16:04

K11a69r61e49l 78V36o79h83n69o19u51t 4778139180747

Minule se tu v diskusi psalo, že týmová časovka je v týdenním etapáku nesmysl. Kdyby byla v každém etapáku, tak ano. Ale jednou za čas je dobré něco takového zařadit. Všichni o tom vědí dopředu a mohou poskládat tým tak, aby objel dobře týmovou časovku a potom podržel lídra v kopcích.

+1/0
22.3.2017 15:46

M85i47c35h88a14l 14M40i71l70l41e40r 9846212789322

jeden z duvodu proc je pro staje tymova casovka oblibena: ze dava mj. tymum moznost pripavy na tuto disciplinu na MS v zavodnich podminkach

0/0
23.3.2017 8:31
Foto

F93i63l20i69p 35J88a98r70a95b 1713927730577

Podle titulku jsem myslel, že je odchytili někde na záchodech před dopingovou kontrolou...

+1/0
22.3.2017 15:18

J37i11ř78i 53N59a97v91r88a90t10i34l 7190210650561

Další blud a nesmysl z dílny zdejšího plátku. Pravidla pro silniční cyklistiku jsou všude stejná!! Lze je snadno dohledat na stránkách UCI a jsou tam ve dvou mutacích AJ a FJ. Jinak oficiální jazyk je Franština a Angličtina.

+2/0
22.3.2017 14:49

T19o17m65á48š 52N83o96v72o54t19n53ý 6645257229469

Hoďte prosím odkaz na tu francouzskou mutaci, nejlépe i naťukněte, ve kterém paragrafu pravidel se o tom píše.

A pak už si i my, kteří francouzštinu neovládáme, pomocí překladače ověříme, že se i tam píše o penalizaci pro celé družstvo. Díky.

+1/0
22.3.2017 15:28

J89i42ř18i 67N78a95v83r13a83t42i34l 7720950700301

http://fr.uci.ch/inside-uci/rules-and-regulations/

0/0
22.3.2017 16:14

T78o35m63á89š 59N40o25v83o65t90n88ý 6575937559869

Zatím jsem to tam nenašel.

0/0
22.3.2017 16:54

J52a82r45o36s84l22a71v 31T32k47a50d38l68e63c 6496100646470

Dobrá,dobrá. Pominu-li výklad pravidel,bylo jasné,že to dopadne penalizací. Ovšem,já se ptám-PROČ? Teda proč Rojas,který jel na konci vlaku,nešel nahoru,místo toho tlačil kolegy na zadku...Jako by nechtěl,aby byli na chvostě,nebo co? Jestli si myslel,že je potlačí i psychicky ze zadní pozice? A pak to chce urvat? Snad se to dozvíme,co jako měl na mysli....

0/0
22.3.2017 14:39

K81a23r82e44l 45V85o81h98n82o76u51t 4938399910237

Přesně tak, chtěl jet poslední. Jen tak tak tam visel. Kdyby odpadl, když by nebyl na konci, vznikla by díra ve vlaku a odpadlo by jich víc.

+1/0
22.3.2017 15:43

H35a47n78a 84U52l86r84y52c50h51o28v38á 9180763428378

Tomu nějak nerozumím, začali řešit rozpor mezi francouzskou a anglickou verzí pravidel. Ale podle toho, jak jsem pochopila článek, je nakonec potrestali podle obou verzí. Nebo je to jinak?

+4/−1
22.3.2017 14:25

M31i34c18h93a89e49l 70K69a61d90e48r35a88v31e48k 8701974438384

UCI zase začíná k....t cyklistiku . Sakra co to zase je . RvRvRv

0/0
22.3.2017 14:08

V70o36j74t27a 67E96r70b94e59n 5927457393800

fandím silniční cyklistice hodně, ale tyhle výklady uci to je tragédie, nejdřív si hodí korunou a pak jsou pravidla na světě... ;-€

+5/0
22.3.2017 13:51

J54o68s73e61f 12C69h87o27d53o87u45n81s27k32ý 4601116269380

Anglická a francouzská verze pravidel...a už se mi zase z tohohle sportu točí hlava 8-o

+10/0
22.3.2017 13:45

M16a68r16t43i93n 92C63a81j28t72h80a73m98l 3661418556880

Jen houst na ne, podvodniky. Zrusil bych tymove casovky.

0/−1
22.3.2017 13:39

L59u50b93o11m33í81r 36S10a47z57e72č79e60k 7889778365413

Proč podvodníky, tlačení spolujezdce je blbost zakazovat! Pokud se to počítá jako společný výsledek, je dosažen společnými silami, ne?

+3/0
22.3.2017 14:25

A43l23e51s 47B10a67d27u18r76a 9346447340245

Asi mas pravdu, stacilo by to doplnit podminkou, ze kazdy smi tlacit jen jednoho, a v tom pripade by se zapocital do tymu ten, co tlacil, i kdyby projel cilem driv ten tlaceny.

0/0
22.3.2017 14:38

L64u17b27o64m28í55r 36S78a64z73e15č19e21k 7669628435703

I to by šlo řešit tím, že před cílem se prostě srovnají do lajny a hotovo!

0/0
22.3.2017 15:42

T10o11m22á20š 88B15r23a54b45e98c 2558106655636

Časovka týmů je velmi atraktivní disciplína. Na cyklu budeš prudit taky? :-/

+2/0
22.3.2017 20:09

M33i23l22a48n 64N95ě80m59e71c 1235860856726

Což je další důkaz, že týmová časovka jako součást etapového závodu je poněkud nesmysl :)

+2/−2
22.3.2017 13:30

Z81u36z61a17n95a 20V71y10n62i24k63a94l17o75v23á 9424805426650

Jsou v tom zmatky

http://www.procyclingstats.com/race/_Volta_Ciclista_a_Catalunya_2017_Stage_2_ITT_GC

+1/0
22.3.2017 12:10
Foto

T27o14m53á57š 48V38a30i58s 9606456263391

Vůbec ne. zachovali se dle pravidel UCI, které jasně říká, že pokud se při TTT stane, že jezdec tlačí jiného jezdce zpět do vláčku, celý tým má být penalizován trestnou minutou. ož se ale zprvu nestalo a pořadatelé penalizovali Rojase, Oliveiru a Amadora.

Myslím si, že nyní je vše již v naprostém pořádku...R^

+5/0
22.3.2017 12:21

Z38u42z98a67n58a 35V72y73n14i55k31a23l50o21v85á 9494425846520

Tomáši, já pravidla nezpochybňuji. Ovšem sami v tom neměli jasno ;-)

+1/0
22.3.2017 12:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze