Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ruští běžci na lyžích už mířili pro bronz, nakonec slaví světové zlato

Ruští běžci na lyžích Nikita Krjukov a Sergej Usťugov vyhráli na mistrovství světa v Lahti sprint dvojic klasickou technikou. O zlato přitom bojovali Finové s Nory, oba finišmani ale po vzájemné kolizi před nájezdem do cílové rovinky upadli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L59i50b15o10r 27P55o49r39d31a 8217152544808

Je vidět, že jste tady všichni teoretici. Na závodech platí: jedu ve stopě, mám přednost, tak to prostě je! Ten první mu tam vlezl, asi to byl nor , byla to jeho chyba, měl se za sebe podívat!!!

+2/0
27.2.2017 19:18

P48e14t35r 66V23e58r18b91í62ř 8917231373270

A k výkonu Klaeba, kterého někdo vyzdvihoval s tím, že kdyby finišoval, tak není co řešit: Klaebo jel proti Krjukovovi, Jauhojaervimu a Nöcklerovi, což je oproti Usťugovovi, Pellegrinovi a Niskanenovi podstatně slabší trojka. Takže kdoví, co by bylo. Zbývají nám jen kdyby.

+3/0
26.2.2017 21:26

P19e68t85r 81V27e87r44b18í26ř 8407921493940

K tomu včerejšku, skiatlonu- Sundby nastoupil a byl možná na PÁR VTEŘIN o trochu rychlejší, ale žádnou mezeru nezískal, ve chvíli pádu a nikdo neví, co by bylo pak, to jsou všechno jen dohady. Nedá se rozhodně říct, že byl evidentně silnější, ještě ani nebyli nahoře na kopci a Usťugov na ten kopec vyskákal svěže a hnal se dál, síly mu nedocházely.

Usťugov jel aktivně, odtáhl většinu závodu, pole roztrhal, chybu neudělal a vítězství si plně zasloužil.

+4/0
26.2.2017 21:12

A89d69a89m 49T92r25u74b89á26k 2591818988

Tvl ty jsi nějaký Cajthmlovo klon? Nebo proč ten spamming? Tímhle asi reaguješ na mě, no... těch "pár vteřin" je vaření z vody. Já netvrdím nikde, že by ho Sundby dal. V tom kopci ale prostě šel před Usťugova zcela jasně a silnější byl minimálně tam. Jak by to dopadlo, kdyby nezlomil hůl a nespadl, to jsou pouze domněnky. Tak to mělo i vyznít. Takže ano, máš recht, nedá se rozhodně říct nic, ani jsem rozhodně říct, že si to ten Rus nezasloužil nechtěl.

0/0
26.2.2017 21:42

P16e71t90r 72V95e57r91b71í10ř 8457801523480

Nereagoval jsem na vás. Jen jsem chtěl napsat svůj názor. Spamming je něco jiného.

0/0
27.2.2017 10:59

P93e27t19r 72V31e72r42b26í28ř 8677481113230

Byla tam stopa, do které Niskanen najížděl, máte pravdu (vy, kdo jste to viděli správně). Omlouvám se. Ze strany Fina to tím pádem nebyl takový risk, jak jsem myslel, bylo to v pořádku. Nicméně Iversen ho neviděl - ohlédl se ve chvíli, kdy byl Fin ve stopě za ním. Těžko někoho vinit, tohle se ve sprintech (a nejen v nich) stává, proto ani Iversen nedostal žlutou kartu.

Komentáž v české televizi vtipný, ikdyž už pak z opakovaných záběru bylo vše jasné, tak Katka ani Svačina svůj "verdikt" ve prospěch Nora neopravili, tichým mlčením to přšeli. A zase - jak ostatním jedou lyže a Norům ne... Fandí Norsku. No ale kde je koneckonců psáno, že komentátor nemůže fandit?

+3/0
26.2.2017 21:06

O98n96d62ř37e91j 19H14o82l21ý 9250530458309

zírám, prohlédl jste R^

BTW1: přesně jak píšete, také dle mne to nebyl úmysl

BTW2: to kecání o lyžích je už otravné, ale některým to nevysvětlíte

0/0
27.2.2017 9:46

P82e11t76r 93V53e88r46b11í97ř 8977641263940

Prohlédl a přitom jsem se na to díval už předtím tak 10x, ale pak jsem si to pustil v lepším rozlišení a výsledek byl na světe. Možná bych měl nicméně zajít na oční.

P.S. na rozdíl od některých nemám problém uznat svou chybu ;-)

+1/0
27.2.2017 11:01

O85n49d81ř86e13j 52H70o82l57ý 9930190728529

návštěva očního neuškodí nikdy :-)

BTW: tu invektivu přehlédnu, s ohledem na Vaše oční problémy ;-D

0/0
27.2.2017 11:12

P70e48t65r 82V11e65r37b11í89ř 8407491333240

Tak jestli jste si to vztáhl na sebe, tak to budete muset přehlédnout. Pakliže byste to na sebe nevztáhl, nemusel byste to přehlížet.

0/0
28.2.2017 7:23

O64n21d10ř98e96j 20H96o32l63ý 9100330228109

v klídku, jen jsem si rýpl. R^

Navíc z Vašeho prohlášení nebylo zřejmé, na koho tím cílíte. :-)

0/0
28.2.2017 8:15

J74a46k34u17b 67Z31e10m27a96n

Nemůže být spravedlivější finále, než že se "astmatici" srazí s usvědčenými fetkami a vyhraje někdo jiný.

+2/−8
26.2.2017 19:54

L45i25b95o97r 88B93í94l18e42k 9620875925155

I když Rusku zakázali start většině běžců čistě z politických důvodů, Rusové přesto válcují konkurenci. Bravo!

+1/−11
26.2.2017 18:51
Foto

P70e57t93r 21D61v55o48ř83á64k 4588881657627

To víte že jo, Товарищ ЛИБОР Белый ;-D

+1/−6
26.2.2017 19:10

L63i65b32o80r 11B24í41l66e75k 9830135985315

Klídek soudruhu, soudruh McLaren vám nakonec nějaký důkaz vyrobí.

+2/−2
26.2.2017 19:34

O13n36d54ř66e69j 33H16o68l75ý 9760220558699

aspoň si příště do překladače napište správné slovo :-)

+1/0
26.2.2017 20:02

P53a78v23e79l 65M17a42r35e40k 3399855609606

Zdá se, že vy sám máte s bolševikem bohaté životní zkušenosti, akorát asi maturita z ruštiny nebyla za jedna

0/0
27.2.2017 13:17

F73r60a48n94t72i90s22e39k 52N21o38v96a88k 2646589934868

Tak a za půl roku jim to zase seberou kvůli dopingu?

+1/0
26.2.2017 17:19

M88i19l35a41n 69S62v53i94t27á94k 9657940728

Ten Usťugov má fakt kliku. Už podruhé má zlatou po chybách soupeřů v závěrečných spurtech. R^

+1/−1
26.2.2017 17:09

L96u68k16á18š 59C55i29e79s13l31a42r 6394118666835

Myslím, že nemáte pravdu. Dnes to byla klika, ale Sundbyho by porazil ve finiši lehce. Je pravda, že Sundby zakopl ale v tu dobu byli na stejné úrovni, takže žádné utržení by se nekonalo a na stadionu by to bylo jednoznačné. Usťugov je úplně jiný sprinter. Sundby to svou chybou jenom urychlil...

+2/−4
26.2.2017 18:33

A81d76a52m 83T41r52u50b75á35k 2291148968

V tom kopci byl Sundby evidentně silnější. Třeba by ho fakt urval a k žádnému sprintu by ani nedošlo. Na stejné úrovni byli maximálně jen kvůli tomu, že šel zrovna před Usťugova.

+3/−1
26.2.2017 20:05

O94n98d54ř94e56j 43H79o24l69ý 9900790148139

a taky mohl spadnout o kus dále ve sjezdu v důsledku vysílení :-)

+1/0
27.2.2017 9:48

P73e16t84r 87H91o11v68o94r68k23a 8504521817634

Rusům i Italům ta první dvě místa přeji.

Po delší době není běžecké lyžování nuda.

+7/0
26.2.2017 16:43

M29a55r91t79i88n 55C57a34j80t58h35a85m94l 3301528246900

Sprint dvojic je hrozne uboha disciplina. Na to nekoukam, tak ani nejasam, ze vyhrali Rusove.

0/−9
26.2.2017 16:53

A96l47e80š 66M45o64r87b42i27c45e11r 2369852145521

Poměrně groteskní závěr, ale jinak pěkný závod.

+1/0
26.2.2017 16:06

S73t79a59n67i76s20l90a58v 54O49u35l36e61h15l15a 9470529538324

Pane Marek váš příspěvek mě přinutil kouknout do pravidel běžeckého lyžování a našel jsem tam toto:

Za správné předjíždění bez překážení je zodpovědný předjíždějící závodník. Předjíždějící závodník musí mít své lyže před lyžemi předjížděného závodníka dříve, než pokračuje po ideální linii.

Je to z pravidel FIS. Komentování našich tv komentátorů hodnotit nechci, ale určitě je mi příjemnější komentář p. Svačiny jako unylý a nicneříkající komentář p. Čapka.

+2/−2
26.2.2017 15:58

P53a14v11e95l 83M90a14r47e70k 3199555969946

Nevím, co jste mi tím chtěl říct :-), já sice běhám laufy, ale detailní pravidla neznám. Napsal můj pocit - že se Nor ohlédnul, a pak zkusil vstoupit do stopy Fina, který sice byl kousek za ním, ale Nor mu šlápnul na lyži. A pak jsem napsal ještě fakt, že kdyby Norové věřili, že to nebyla jejich chyba, tak přeci dali protest.

No, a české komentátory většinově neposlouchám, takže mne spíš zaujalo, proč?? jsou tak jednostranně na straně Norska, když na všech jiných stanicích to bylo buď obráceně, nebo to nechali na posouzení rozhodčích.

+2/−1
26.2.2017 16:19

S54t82a22n25i70s84l47a79v 16O87u35l27e19h38l36a 9360229968584

Co jsem vám chtěl řící? To je snad jasné z přepisu pravidel, totiž že to nebyla jen chyba Nora, Fin riskoval a také to tak dopadlo.

A tv komentář? Třeba Northugovi fandili naši komentátoři odjakživa a to i letos, kdy měl nijakou sezónu. Příjde mě, že jste buď odněkud přiletěl a po x letech si pustil naši českou tv při běžeckém lyžování, nebo jste ji nikdy nesledoval, že se tomu tak divíte.

0/−1
26.2.2017 16:50

O81n63d59ř47e72j 83H74o75l71ý 9720290488989

to o čem píšete je situace, kdy vstupujete do stopy před toho závodníka, kterého předjíždíte. Toto ale byla jiná situace. Leda byste chtěl kritizovat Nora, že lezl do stopy Finovi, i když neměl své lyže před jeho. On totiž Fin přestupoval ze stopy do jiné stopy.

:-)

+3/0
26.2.2017 18:13

S51t39a80n78i92s89l75a66v 16O51u47l25e74h78l73a 9610779208584

A Nor nepřestupoval? Podle mě za to mohli oba, Fin, že předjížděl z vnitřku, kde se dalo čekat, že to Nor před zatáčkou zavře; a Nor, že to zavřel a nevšiml si přitom, že stoupá Finovi na lyže, ale určitě ne chyba pouze Nora a na diskvalifikaci Nora jak se tady ponejvíce píše. A nejvíce se stejně poškodil pravděpodobně Fin, protože měl vyšší rychlost a kdyby předjížděl, jak se má z vnějšku, tak by Nora asi udělal.

PS: Předjíždění jsem okopíroval z pravidel FIS, nic jiného tam o přejíždění není, kromě toho, že při distančních závodech má pomalejší na požádání uvolnit stopu rychlejšímu.

0/−1
26.2.2017 19:31

O22n95d25ř41e93j 44H48o41l94ý 9180740168859

plácáte nesmysly... nikde není zakázáno předjíždět vnitřkem, je to stejné jako v jakémkoliv jiném sportu. Fin přestoupil do jiné stopy a pak už s tím nemohl nic dělat, on chybu neudělal.

S tou diskvalifikací souhlasím, už jsem to tu psal, že to na to není.

+1/0
26.2.2017 20:05

S49t36a74n78i56s56l42a31v 31O90u74l21e22h31l96a 9140119248934

Nesouhlasím s vámi, Nor při přestupování o Finovi nevěděl. Mimochodem, rozhodčí prý měli po závodě dlouhou debatu, zajímalo by mě o čem jednali.

0/0
26.2.2017 20:40

P62a70v36e12l 35M97a86r43e54k 3589805579406

A ohlížel se po něm těsně předtím kvůli podpisu do alba ;-D;-D?

0/0
26.2.2017 22:39

O45n60d75ř48e13j 93H14o30l76ý 9360900148509

šak píši, že to na diskvalifikaci není... 8-o

O čem jednali? O tom samém, co my zde diskutujeme. Akorát oni nesou odpovědnost a musí to posoudit komplexně bez zaujatosti a pak vynést verdikt, proto ta doba. A evidentně se přiklonili k tomu samému, co píši. To jest, že viníkem byl neúmyslně Nor.

:-)

0/0
27.2.2017 9:53

O30n80d22ř51e36j 93H93o80l52ý 9250220348489

Tak ona jsou ta pravidla logická, jelikož nemůžete vstoupit do stopy, pokud tím ohrozíte toho, který už v té stopě je. Takže znovu a naposledy:

- Fin vstoupil do volné stopy

- Nor porušil pravidlo, na které odkazujete

- viníkem je Nor, ale jelikož to bylo dle všech neúmyslné, tak nebyli diskvalifikováni a navíc to vypadá, že Nor ani nedostal žlutou kartu

BTW: u toho jen pro doplnění, že musíte požádat u distančního závodu srozumitelně, u nás se používá "stopa" nebo pro méně chápavé potom i hrubší výrazivo

:-)

+1/0
27.2.2017 11:46

J80i69ř22í 87D72o49l42e43ž74a61l 4558586112168

Tak na Australana v short tracku teda Rusáci nemají, ale i tak to potěší;-D

+3/0
26.2.2017 15:46

P19e73t84r 43V45e96r84b77í15ř 8317121323860

Možná Fin nebyl na Nora ostřejší proto, že věděl, že to byla především jeho vina. A Norové možná nepodali protest, protože Iversen věděl, že Fina Nor záměrně rozhodil, což přivodilo Finovu nestabilitu a vedlo to k tomu, že Fin Norovi podrazil nohy. Nicméně, znova, Fin jel zezadu, měl tam tři volné stopy, vybral si jet mimo stopu, musel vědět, že je to riskantní manévr.

0/−2
26.2.2017 15:46

P63a59v91e45l 62H23o64f23f44m17a87n 1636500712

Norové se Finům za incident omluvili. Takže zřejmě věděli, že to byla chyba Iversena.

+5/0
26.2.2017 16:13

P16a54v29e65l 91M35a86r84e16k 3679815769376

Na videu je ve stopě

+2/0
26.2.2017 16:21

O62n12d63ř90e85j 50H61o78l83ý 9820250918449

koukněte se na to pořádně, ju? :-)

+1/0
26.2.2017 18:15

K45a91r73e65l 96K78o93n35e78č33n84ý 9647193964106

Incident jsem viděl asi 8x, Fin přestoupil normálně do stopy, mimo stopu vyskočil, až když byl pád prakticky nevyhnutelný.

+3/0
26.2.2017 19:59

P78e53t34r 63V85e85r11b20í79ř 8267121233880

Nevím, jestli se za to dá vůbec jeden, nebo druhý vinit. Každopádně nepodrazil lyži Nor Finovi, to určitě ne. Nor se ohlédl za sebe ve chvíli, kdy Fin byl ještě za ním ve stopě, takže v té chvíli neviděl, že jde Fin vedle něj doleva. Mohl to ale vidět později perifernním viděním. Pak si Nor jednou vyšlápl doleva, tím Fina možná trochu znervózněl, Finovi šly nohy od sebe a podrazil Norovi lyži. Jestli Nor to vyšlápnutí udělal schválně, nebo ne, to je otázka, ale nic nepovoleného.

Nor jel z první pozice, je jasné, že bylo hlavně na Finovi, aby ke kontaktu nedošlo. Fin se snažil nacpat do prostoru, o kterém musel vědět, že top bude těsné, minimálně musel vědět, že se tam nor odráží hůlkou. Byl to risk. Takže, jestli už někoho vinit, tak Fina.

0/−2
26.2.2017 15:38

P91e31t70r 13V73e57r88b93í20ř 8497691123810

Dodatek: Fin nepřestoupil do vnitřní stopy, vystoupil mimo vnitřní stopu. Nor jel ve stopě. Ve chvíli, kdy Norovi Fin podrazil lyži, byla Norova lyže ve stopě.

0/−3
26.2.2017 15:40

K12a83r78e78l 35K75o52n61e10č40n57ý 9617153574446

Nemáte pravdu. Vlevo byla volná stopa, Fin do ní přestoupil, až po něm tam skočil Nor, který měl mnohem menší rychlost. Pád pak byl nevyhnutelný.

+3/0
26.2.2017 20:06

P80a93v49e93l 65M15a42r56e61k 3809905619176

Nevím zdali já, nebo někdo méně zaujatý, může panu Hajdovi konečně vysvětlit, co v diskuzi pod ženskou štafetou plácal za nesmysly, a urážel kohokoliv s jiným názorem.

Přesto mi to nedá a zkusím mu to hodně polopaticky shrnout. Když vynecháme zcela jednostranně zaujatou dvojici českých moderatorů na ČT (Kačenka by mohla vysvětlit důvod jejího obdivu k nemocným norským astmatikům), tak na slovenské TV si dali pozor s hodnocením a nechali to na jury, na Eurosport měli jasno, že Nor se podíval, kde je Fin a pak mu šlápnul na lyži ve Finově stopě.

Kdyby to stejně pan Hajda nepochopil, tak nebyl podán žádný protest. Pokud by měl p.Hajda pravdu, tak by logicky museli protestovat Norové, aby dostali 3.místo. Finům by ani oprávněný protest jejich pořadí už nezměnil.

+3/0
26.2.2017 15:10

M63i60c14h83a27l 41P11o89l36á69k 8367914907225

Skvely, ze ten blb, co posilal po tour de ski zdravici ruskym dopujicim sportovcum, ma uz druhy zlato kvuli padu.

+3/−6
26.2.2017 14:57

M11a11r73t27i49n 92K59o67d94a77t 2507646482397

A jak víte, že by Sundby vyhrál? Nevíte. Takže lžete. Mimochodem, Sundby je usvědčený feťák, narozdíl od Usťugova.

+9/0
26.2.2017 15:29

T33o61m62á91š 51V13y87b23í37r24a89l 4258139558222

Kurňa, tomu Usťugovi to dělají soupeři nějak moc jednoduchý ;-D

+4/0
26.2.2017 14:34
Foto

O34n79d59r63e28j 50B65o35c36e72k 1330495174518

Marikova 3 chyby:-/

0/0
26.2.2017 14:29

P96a28v70l76i66n21a 61H81a63m89p33l15o86v72a 7581368349882

Davidova 18. misto, Marikova 25. misto

+1/0
26.2.2017 15:01







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze