Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rozhodčí odpustil Djokovičovi kuriózní chybu. Murray to vzal s noblesou

Takových situací se v zápase může vyskytnout několik. Novak Djokovič za stavu 6:5 v prvním setu naběhl k síti, kde odehrál vítězný volej. Tak proč ty následné diskuze? Protože na turnaji v Miami zahrál ve čtvrtfinále proti Andymu Murraymu úder až za sítí - což je v rozporu s pravidly. Jenže rozhodčí Srbovi fiftýn přiznal...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J78a42k52u42b 25S88e24m90e66r77á74d 2597616731841

no na druhou stranu, ten micek byl jasny..kdyby ho Djokovic nehral, padne na vlastnu pulku Murraymu...takze moralne to zas tak hrozne nebylo

0/−1
27.3.2014 18:18

M10i57l39a42n 27N93o33v67o58t52n10y 4286387564567

Taky mohlo být prasátko a výměnu by vyhrál Andy

0/0
28.3.2014 0:24

J40a35k25u58b 32S78e59m91e34r95á61d 2487156801961

dle videa to jasne slo do hriste Murraymu

0/0
28.3.2014 9:04

M55i44c81h50a74l 55Š82r28á21m20e55k 1743933895249

Chudák květák. Tohle se mu stalo už proti Veselému ;-D

0/0
27.3.2014 18:10

R69a85d43i20m 47B48e44n13i50c15e49k 8658153458644

Hlavně se mi líbí reakce Andyho po zápase. Je jasné, že v zápase koncentraci ztratil a dost ho to ovlivnilo, ale v hodnocení si to prostě prohrál sám, protože v druhém setu měl brejk a ten nevyužil. Docela rozdíl od některých jiných tenistů.R^

+3/0
27.3.2014 15:45

R55o27b85e60r95t 65B46o87u80d10a 9566163133470

Ten kdo pořádně sledoval zápas ví že Murray přišel vinou rozhodčích v zápase o celkem 3 body což je skoro jedna hra. A ten kdo alespoň trochu sledoval celý zápas nemůže napsat že to vzal Murray s noblesou. Murray se hádal se empire sudím do konce zápasu skoro každou přestávku kdy seděl na lavičce a naprosto nevěřícně kroutil hlavou nad argumentací sudího. Murray si ty omyly sudích v zápase pěkně vyžral a pokud tento příklad nebude vést k opravě pravomocí empire sudího tak už nic. V době video záznamu a jestřábího oka se pořád používají pravidla stará 100 a více let. Murray začal po této chybě sudího hrát naprosto odlišný a nesoustředěný tenis načež mu po vypršení limitu kontroly jestřábím okem ještě čárový napálili chybný out. To by prohrál kdokoliv co má jen trochu funkční nervová zakončení samozřejmě vyjma Djokoviče, který jde jako správný robotický duplikant přes mrtvoly a přes chybně hlášené míče. Tenisu a robotice zdar. R^

+8/−1
27.3.2014 15:20

V76l13a65s11t19i35m75i14l 94M43a57c21h41y41n44i35a89k 9776815562

nejdriv jsem si myslel, ze je jen na p..u buffer a ona je jen na p..u ta nejdulezitejsi cast videa

+6/0
27.3.2014 15:12
Foto

R64a37d88e42k 93H58a33n96k62a 8196897419403

Všechno tady už bylo napsáno. Shrnu to do jednoho příspěvku :-P.

1. Hráč může zahrát míč na soupeřově straně pouze tehdy, přeskočí-li mu míč z jeho strany dvorce na soupeřovu vinou nadměrné rotace nebo silného větru.

2. Hráč se může raketou dostat přes síť a úder je platný pouze tehdy, udeří-li míč na své straně dvorce.

3. Hráč nemůže zahrát míč tak, že vyhodí raketu a míč je trefen raketou ve vzduchu (Connors na Youtube).

4. Hráč může zahrát míč mimo síť i pod úrovní sítě, pokud obstřelí sloupek (u kurtů se sloupky pouze na singl poměrně častá věc).

5. Míč je platný i po odrazu od singl tyčky nebo sloupku (empire, hrabla, lavičky - nelze).

+2/−1
27.3.2014 14:53
Foto

R65a72d11e82k 63H94a20n87k50a 8316517129833

Nikdy se samozřejmě raketou nesmí dotknout sítě, to jsem zapomněl ;-€

+1/−1
27.3.2014 14:55

J34a15n 52U54l20r78i34c55h 9819496249324

Tohle je přece jasné. Spor může být jen o to, zda v momentě kontaktu rakety s míčkem byla raketa na soupeřově polovině či nikoli. Video je velmi špatné a neumožňuje věc posoudit bez pochybností.

0/0
27.3.2014 15:30
Foto

R17a60d11e77k 51H85a53n25k79a 8746677439513

Jasné to je, ale raději jsem to tam připsal.

+1/−1
27.3.2014 15:39

A35n81d71r67e24j 16S46u40c19h34á28n54e17k 7975208178832

ten rozhodci patri k nejhorsim na okruhu.. smutne

0/−1
27.3.2014 14:16

F82r33a85n60t55i44š18e20k 98B45r97o85k13e58š 4468198139845

Podle mne měl férově uznat chybu (pokud je to skutečně porušení pravidel). To že zahrál na hřišti soupeře je nad slunce jasné a to při tom zahrání jasně věděl....:-)

0/0
27.3.2014 14:10
Foto

R95a61d87i67s42l76a91v 96D35v82o33ř43á86č42e18k 2944904442569

Jestli mohu se svou troskou do mlyna. Hraji tenis 55 let a pokud se pamatuji a nedoslo-li ke zmene pravidel, hrac po uderu do mice na sve strane kurtu, muze raketou prejit na polovinu soupere aniz se ovšem nedotkne site.

+2/0
27.3.2014 13:26

J90o78s47e62f 57S25t70r48á53s16k75ý 5802453134238

Je to přesně tak. Mělo by to být doplněno i do článku.

0/0
27.3.2014 13:52

J23i55ř95í 25N89o19v68á58k 2180342850641

Aby to nevyznělo opačně, doporučuji nahradit slůvko "aniž" za spojku "a".

+1/0
27.3.2014 13:56
Foto

R57o64m77a17n 66K11r61a22t15o58c97h40v52i71l 1377478908599

Jenže si zpomalte video a on ho hraje za sítí

+2/0
27.3.2014 13:56

A12n87d40r73e28j 61S98u75c54h47á32n30e38k 7385708608222

samozrejme, ale nemuzete hrat micek na souperove pulce..

0/−1
27.3.2014 14:17

L83u75k97á18š 78H82a90v18l64í56č65e72k 6278802303668

Za určitých okolností můžete.

+2/0
27.3.2014 14:29

A57n32d97r34e82j 45S25u18c89h56á24n89e83k 7305698698902

Nic me nenapada, napovezte :-)

0/0
27.3.2014 15:27

Z58d53e71n91ě51k 32W14e48r65n63h15a43r12t 6367655112638

Ten rozhodčí není umpirový, ale empirový, protože sedí na "empajru". To slovo pochází překvapivě od Empire State Buildingu.  ;-)

+3/−10
27.3.2014 13:19

J79a15r71o36m38í47r 59P89o27s31p68í11c33h43a85l 1947801688376

což je samozřejmě úplná hloupost, jelikož slovo umpire samo o sobě vyjadřuje arbirtra a pochází již ze středověké angličtiny

+9/0
27.3.2014 13:27
Foto

R58o73m16a10n 93K84r27a81t19o73c86h30v57i87l 1307498648969

no já si myslím, že to byl vtip:-P

+1/0
27.3.2014 13:57

J64i29ř15í 21K12l33i10m45e46š 9411291294479

To já si myslím taky, ale Jaromír mne také zaujal.

Může být středověké anglické slovo umpire zkomoleno do českého upír?Leccos by tím bylo jasnější :-)

+1/0
27.3.2014 14:08

A31n66d38r51e88j 73S14u77c50h21á65n49e26k 7395118208232

;-D

0/0
27.3.2014 14:17

A13n93d31r96e26j 48K31r47á71l 7825106575485

Aha, ja myslel, ze jen empiricky odhaduje mice. 8-o

+1/0
27.3.2014 14:29

J85i61ř89í 35F65o62g29e45l 2400751596292

Srb se alespoň přiznal. To Ruska proti Kvitové ve stejně vypjatém momentu dvoják nepřiznalaRv.

+4/0
27.3.2014 13:00
Foto

J24a18k49u70b 84V92a97š35k33o 1378354962493

Nebyl

0/0
27.3.2014 13:05

J15i28ř16í 14F26o89g14e29l 2120341146592

Byl

+1/0
27.3.2014 13:14

M89a73r47t89i76n 71I28g70u77e 9110406812752

Reakce Andyho značí noblesního člověka na výši. Obdivuji.R^

+1/−2
27.3.2014 12:53
Foto

J85a88k11u32b 24V57a36š91k85o 1608444222413

Sorry za mínus, kliknul jsem vedle. Souhlas.

0/−1
27.3.2014 14:02

R23o84s55t10i21s82l45a21v 94V29á60c44h55a64l 2165368717135

Může za to Damková

0/0
27.3.2014 12:53

V87á34c37l39a10v 12V95ě86r75t76e66l13á22ř 5134763450571

A Skřetova Brašna.

0/0
27.3.2014 14:36

Z42d25e76n88ě56k 46H64r90u69b50ý 5865678921296

Jeste lepsi je pravidlo, ze muzete obstrelit sit, kdyz jde micek do kurtu, je to ok.

0/0
27.3.2014 12:42

J65o23s56e55f 87S13t83r83á52s13k34ý 5162673544908

Nebo třeba odrazem o sloupek nebo tzv. singl tyčku. Dříve platil i odraz od umpiru, to už ale myslím není.

0/0
27.3.2014 13:53

A16n56d66r20e16j 73K21r94á23l 7415876725485

Mě bavíte. ;-D

Rozhodčí udělal chybu, OK. 

Zbytek už jsou zbytečný plky.

Svůj verdikt změnit nemůže a Djokovičův úkol (jakkoliv ho nemám v lásce) není korigovat svou hrou chybné rozhodnutí, už jen proto, že nemusí nutně znát všechna pravidla podrobně (i když by to bylo fajn).

+8/−1
27.3.2014 12:39

A40l61o19i28s 82S57t10a89r64ý 3569889427732

Že nesmím hrát míček, který ještě nebyl na mojí polovině, to snad vědí i žáčci. A pokud ne, tak ať jdou hrát něco jiného.

+1/0
27.3.2014 14:01

A58n71d72r64e49j 77S20u98c62h93á29n57e85k 7555538288432

ale to neni pravda, v tenise svoje rozhodnuti zmenit muze ;-)

+2/0
27.3.2014 14:18

A24n10d40r44e53j 90K93r15á33l 7195536115505

Budiz.

0/0
27.3.2014 14:37

K98a77r77e41l 24V48a31c57h90u19t 9613482769673

Tolik momentářůkvůli jednomu plácnutí do míčku? ..........   8-o ;-) ... Ale, ale....

0/0
27.3.2014 12:38

M88a69r96e12k 56V70o31k41á88l 1116394145809

že nezná pravidla Djokovič, je zajímavé, ale nepodstatné. Že je ale nezná profesionální rozhodčí je smutné

+11/0
27.3.2014 12:29

J77a59n 26R68a65t97h22o93u51s79k53ý 7405140959848

A to víte jak? Zápas jsem viděl a rozhodčí tvrdil, že Djokovic zahrál míč na své polovině, netvrdil, že míč zahrál na Murrayho polovině, a že je to v pořádku. Tak i tak je to chyba rozhodčího ale to, že situaci špatně viděl nevypovídá o tom jestli zná pravidla.

0/0
27.3.2014 17:23

J32i89ř77í 94L76i32e15t44a35v17e96c 8393299663879

Američtí rozhodčí prostě mají lehce problémy s pravidly. Celkem jasně si pamatuju podání Berdycha spodem.

+4/0
27.3.2014 12:18

H75a12n20a 67U52l97r74y50c94h50o64v72á 9460893538718

Podobný balon jako včera přiznal rozhodčí Jirkovi Veselému, taky shodou okolností proti Andymu

0/0
27.3.2014 12:44

J51i74ř45í 19F97o33g43e37l 2570721246892

Ale ten rozhodčí nebyl Američan, víš? Byl to Argentinec....

+3/−1
27.3.2014 12:58

J61i68ř68í 91K36l62i14m50e29š 9461521854579

Vidíš8-o a já si vždycky myslel, že Argentinci (nebo Brazilci, Uruguayce, atd.) jsou Američani8-o

Teď mne z toho před padesátkou trefí šlak a ještě nebudu vědět co je Argentinec zač, asi je to Ufon

+2/0
27.3.2014 13:07

J49o81s54e22f 58Č67e54r81v44e54n64i82c57k88ý 9519684821193

A to se nesmí, podávat spodem? V pravidlech je pouze, že hráč míč nadhodí (není psáno že nad hlavu) do vzduchu a udeří jej raketou dříve, než dopadne na zem.

0/0
27.3.2014 13:07

A79n83d84r88e36j 81K71r46á83l 7855126515145

No, prave ze smi..

0/0
27.3.2014 13:14

J31o59s60e58f 50Č87e25r97v15e69n17i26c23k14ý 9199774721613

Aha, asi jsem příspěvek p.Lietavce špatně pochopil.

Já to bral tak, že píše o tom, že Berdych zahrál spodem a rozhodčí nechal pokračovat a p.Lietavec si myslel, že se to nesmí.

A ono to bylo tak, že Berdych zahrál spodem a rozhodčí to považoval za špatné podání? Zápas jsem totiž neviděl.

0/0
27.3.2014 14:10

A80n46d36r72e12j 72K60r55á72l 7495226835675

https://www.youtube.com/watch?v=0euUZVL70H0

0/0
27.3.2014 15:24







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze