Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Janiš bral za sedmé místo čtyři body

Závod seriálu A1 Grand Prix v indonéském Sentulu poprvé vyhrál díky Johnymu Reidovi Nový Zéland, český tým, za který jel Jaroslav Janiš, skončil v hlavním závodě sedmy. Reid ve sprintu i hlavním závodě, jenž začal kvůli hustému dešti se zpožděním, potvrdil svou formu z kvalifikace, kterou také vyhrál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

limix

Škoda toho safetycaru
Kdyby vydržel na trati ještě o dvě kola dýl (vzhledem k nepojízdným autům na trati klidně mohl), mohli jsme být i čtvrtí, což by byla pro janiše docela bomba.
0/0
10.12.2006 19:18

RadioBeat.cz

Opravte si to...
Tam chrápete nebo co? Po dodatečné diskvalifikaci Nizozemí je 7.! Bych chtěl brát prachy za přínášení aktuálních informací....
0/0
10.12.2006 18:09

2xyz2

Tak máme o bod víc...
Změna je život. Nizozemci byli diskvalifikováni. Pokud mi mám angličtina stačí, tak díky tomu, že nezajeli do dvacátého kola na výměnu pneumatik (dle pravidel to musejí zvládnout mezi 8-20 kolem). Tzn., že Janiš dojel na sedmém místě a celkově je ČR na 9.-11. místě :-). Btw.: Docela mne mrzí, že je naprosto šíleně odfláknutá propagace celého seriálu. Zvlášť ze strany českého týmu to je katastrofa. Stačilo by dobré PR a takhle kvalitní a zajímavé závody by okamžitě začaly atakovat sledovanost F1. Jenže těch změn a zmatků okolo A1 je tolik, že se v tom člověk naprosto ztrácí a najít důvěryhodnou informaci je opravdu problém... Například to, že se mění pravidla počítání bodů na tento rok, nepřinesl snad žádný český server. A tím se i ptám... jak to, že dnes se startovalo do hlavního závodu, dle výsledku sprintu? Nemá se do pořadí na startovním roštu počítat i kvalifikace?
0/0
10.12.2006 18:03

Barmann

Re: Tak máme o bod víc...
to že se do hlavního závodu startovalo podle sprintu už platí druhej (možná třetí) závod. Změna, která byla zavedena začátkem roku byla zrušena, protože výpočet z dat kvalifikace, sprintu a nejrychlejšího kola byla nepřehledná. Nicméně v článku chybí základní info o závodu a to, že Janiš dojel na 8 místě díky tomu, že jako jeden z mála si nenechal dát suché gumy a jeho "malá" ztráta je díky tomu, že před koncem závodu vyjel Safety car a závodilo se jen 4 kola. To že byli Nizozemci disknutí mi v článku až tak nechybí, protože se tak stalo až po vydání článku (snad)
0/0
10.12.2006 18:17

2xyz2

Re: Re: Tak máme o bod víc...
Díky za info. Minulý závod jsem viděl až od půlky, takže mi asi tahle informace unikla... (ale to viz moje narážka na informace a PR) Škoda, možná to bylo složitější, ale o to spravedlivější... hodnotil se celý víkend a ne jen sprint, ve kterém se může stát cokoliv... Safety car a ty gumy měly opravdu zásadní význam. Ale nebyl sám. Tuším že do 10. místa tam byl ještě někdo, kdo nepřezul...škoda jen, že se po restartu krapet propadnul
0/0
10.12.2006 18:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze